Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

ΣΟΥΡΒΑΝ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

(Σπεσιαλιτέ της Βόρειας Θράκης)


Υλικά:1 κιλό κιμά
 1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
 αλάτι, πιπέρι μαύρο, κύμινο
 1 κουτάλι τοματοπολτού διαλυμένο
 1 κιλό κρεμμύδια
 3 κουταλιές βούτυρο
 3 –4 αυγά χτυπημένα με πιρούνι
    

Εκτέλεση:Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψωμί και τα μπαχαρικά και πλάθουμε τους κεφτέδες. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα ζεματούμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό περίπου. Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Τα  βάζουμε  στη συνέχεια στο ταψί  μαζί με τον τοματοπολτό διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό  και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μίγμα. Αραδιάζουμε από πάνω τους κεφτέδες, τους περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο, σε 200  βαθμούς Κελσίου για  περίπου μια ώρα.

http://users.sch.gr/athanasiadi/thrakiki/fagita.htm#thr10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου