🧀 Μικρασιάτικο Ορεκτικό με Μυζήθρα & Μαϊντανό
(Παραδοσιακό άλειμμα – ντιπ)
✔️ Υλικά
-
250 γρ. νωπή μυζήθρα ή ξινομυζήθρα (ανάλογα πόσο ξινό το θες)
-
3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός (μόνο φύλλα)
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδο τριμμένη (προαιρετικό αλλά παραδοσιακό)
-
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-
Μια πρέζα κύμινο (Μικρασιάτικο άρωμα)
-
1–2 κ.σ. λεμόνι ή λίγο ξύδι
-
Αλάτι & πιπέρι (με προσοχή λόγω της μυζήθρας)
🔪 Εκτέλεση
-
Λιώνεις τη μυζήθρα σε ένα μπολ με πιρούνι μέχρι να γίνει αφράτη.
-
Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά να «δέσει» η υφή.
-
Ρίχνεις το σκόρδο, το λεμόνι, την πάπρικα και το κύμινο.
-
Ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
-
Τέλος προσθέτεις τον μαϊντανό, δοκιμάζεις και διορθώνεις αλάτι–πιπέρι.
-
Αφήνεις το μείγμα 15 λεπτά να σταθεί, ώστε να δέσουν τα αρώματα.
🍽️ Σερβίρισμα
-
Ράντισε με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και πάπρικα.
-
Ταιριάζει με φρέσκο ψωμί, παξιμάδι κρίθινο, ντομάτα, αγγούρι ή μεζέδες.
-
Γίνεται και τέλειο άλειμμα για πίτες ή συνοδευτικό σε ψητά.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου