Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αρνάκι στη γάστρα

arni-gastra-psi1Διαδικασία

Πλένετε το κρέας και το βάζετε μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με νερό. Το βράζετε για 45 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Το στραγγίζετε και το βάζετε στη γάστρα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνετε το φαγητό για 2-3 ώρες- ανάλογα με τα κομμάτια του κρέατος- φροντίζοντας πού και πού
να περιχύνετε το κρέας και τα λαχανικά με τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι, σε μερίδες
  • 3 πιπεριές κέρατα, σε χοντρές ροδέλες
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες ώριμες, χοντροκομμένες
  • 2 πατάτες σε μεγάλους κύβους
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ΠΗΓΗ http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου