υλικά
250 γρ. πλιγούρι
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα
½ πιπερίτσα κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
χυμός & ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
5 – 6 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
3 κουτ. σούπας ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου με λεμόνι & μέλι
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα
½ πιπερίτσα κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
χυμός & ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
5 – 6 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
3 κουτ. σούπας ΤΟΠ Κρέμα Βαλσάμικου με λεμόνι & μέλι
¼ κουτ. γλυκού σουμάκ
¼ κουτ. μπούκοβο
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πελτέ και 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 4-5 ώρες και να τραβήξει όλα τα υγρά.
- Μόλις δουμε ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Τρίκαλα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου