Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Σούπα από πουρέ λαχανικών και αστράκι (ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ)

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος βρασίματος:  1 ώρα
ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 2 γινωμένες ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 3 – 4 κλωναράκια σέλερυ, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, χονδροκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια, σε φέτες
  • 1 πατάτα, σε κύβους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι ζυμαρικό αστράκι
  •  Πάπρικα για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, πλύνετε και βάλτε τις ντομάτες και την πιπεριά σε ένα ταψάκι, βρέξτε τις με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και αλάτι και βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για μισή ώρα.Όταν πάρει χρώμα από τη μια μεριά γυρίστε τις από την άλλη.
Όταν ψηθούν βάλτε τις σε ένα πλαστικό σακουλάκι κουζίνας, αφήστε τις πέντε λεπτά με τους υδρατμούς και μετά ξεφλουδίστε τις και αφαιρέστε τα σπόρια, από την πιπεριά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν  Προσθέστε τις ντομάτες και την πιπεριά καθώς και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και σωτάρετέ τα για μερικά λεπτά.  Προσθέστε περίπου 6 ποτήρια νερό και μόλις αρχίσουν  να βράζουν, προσθέστε το αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο και φύλλο δάφνης.  Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 1 ώρα.    (Το φύλλο δάφνης το αφαιρούμε αφού βράσει το φαγητό για περίπου 10 λεπτά).
Αφού βράσουν, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα σε ένα δοχείο  και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και μετά λιώστε τα στο μπλέντερ.
Ξαναβάλτε τα πίσω στην κατσαρόλα.  Προσθέστε το αστράκι και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 10 – 15 λεπτά.
Σερβίρετε τη σούπα με κρουτόν και λίγη πάπρικα και μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά) από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου