Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ

gemisto_liastes4 μερίδες
Συστατικά:
10 ψιλοκομμένες αποξηραμένες τομάτες
¼ φλιτζανιού βραστό νερό
4 καθαρισμένα στήθη κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
12 ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών
¼ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
1/8 κουταλάκι του γλυκού κοπανιστή κόκκινη πιπεριά
250 γρ θρυμματισμένο τυρί φέτα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού
ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα-παρθένο)
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τις αποξηραμένες ντομάτες και το νερό. Αφήστε τις ντομάτες στο νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στο μπολ.
Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε όλο το λίπος από το κοτόπουλο. Βάλτε το κοτόπουλο μεταξύ δύο κομματιών πλαστικής μεμβράνης. Χρησιμοποιώντας μια σφύρα κρέατος, ή έναν πλάστη, ισιώστε το κοτόπουλο σε ένα πάχος περίπου 6 εκ., προσέχοντας να μην σκιστεί το κρέας.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Πασπαλίστε ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη πάνω από το κοτόπουλο.
Ανακατέψτε τις ελιές, το μαϊντανό, την υπόλοιπη ρίγανη, και την πιπεριά με τις ντομάτες. Προσθέστε φέτα ανακατεύοντας ελαφρά.
Θερμάνετε ένα αντικολλητικό ταψάκι σε μέτριο φούρνο. Ψήστε το κοτόπουλο για 3 λεπτά. Αναποδογυρίστε και ψήστε για 3 λεπτά, ή μέχρι να μην ροδίζει στο κέντρο. Βγάλτε το από το φούρνο. Πασπαλίστε με αλάτι.
Για να το σερβίρετε, βάλτε ένα κομμάτι κοτόπουλο σε κάθε πιάτο. Προσθέστε σε κάθε μερίδα ¼ του φλιτζανιού από το μείγμα τομάτας. Ραντίστε αν το προτιμάτε με ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου