Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

λαυράκι στο φούρνο ψημένο σε αλουμινόχαρτο

Υλικά
  • Λαυράκι - φιλέτα 800 gr
  • Κρεμύδι - 2 σκελίδες
  • Ντομάτες - 2 τεμ.
  • Ελαιόλαδο - 1 κ.σ.
  • Λεμόνι - ⅓ τεμ.
  • Αλάτι - λίγο
  • Πιπέρι - μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • Χόρτα
Εκτέλεση
  1. Πλύνετε καλά και κόψτε κομμάτια κομμένα κατά μήκος της κοιλιάς, Κόψτε τα 2 κρεμύδια σε κομμάτια και τα ψιλοκόβετε. Κόβουμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε στο σύνολό τους τα κρεμμύδια. Πασπαλίστε με τα χόρτα.
  2. Προετοιμασία:
  3. Πλύντε καλά και κόψτε κομμάτια κομμένα κατά μήκος της κοιλιάς, Κόψτε τα 2 κρεμύδια σε κομμάτια και τα ψιλοκόβετε. Κόβουμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετείστε στο σύνολό τους τα κρεμμύδια. Πασπαλίστε με τα χόρτα. Κάθε κομμάτι του λαβρακιού το τρίβουμε με αλάτι και πιπέρι και πασπαλιζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και με ελαιόλαδο. Βάζετε τα φιλέτα σε ένα στρώμα από κρεμμύδια στο ταψί με τη φλούδα από πάνω.
  4. lavraki1
  5. Βάλτε στο ψάρι δαχτυλίδια ντομάτας στην διαδικασία μαγειρέματος. Με το χυμό τους δεν επιτρέπουν να στεγνώσει το ψάρι. lavraki2 Βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Παίρνουμε ένα λαβράκι ψημένο σε αλουμινόχαρτο από το φούρνο. lavraki3 Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το καθένα σε ένα πιάτο. Λαβράκι ψητό σε αλουμινόχαρτο έτοιμο!lavraki5 Απολαύστε το γεύμα σας! lavraki6


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου