Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα με συκωτάκια πουλιών

magiritsa poulion psiΔιαδικασία

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα συκωτάκια με το μπαχάρι και το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το ρύζι, φέρνετε δυο βόλτες, στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, μετά το μαρούλι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τον άνηθο και το δυόσμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε το φαγητό σκεπασμένο για μισή ώρα.

Χτυπάτε στο μπλέντερ τον κρόκο του αβγού, ύστερα προσθέτετε το λεμόνι και τέλος λίγο από το ζουμί του φαγητού. Ρίχνετε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει μια βράση σε πολύ χαμηλή φωτιά και σερβίρετε.

Υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου