
άνηθο,αλάτι,πιπέρι και το ντοματοπελτέ διαλυμένο (αν θα κάνουμε το φαγητό κόκκινο).Αφού πάρουν όλα αυτά μία-δύο βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι (τόσο, όσο υπολογίζουμε ότι χρειάζεται για να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση τους), το γυρίζουμε δυό-τρεις φορές και προσθέτουμε μισό φλυτζάνι νερό.Όταν απορροφηθεί το νερό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Κλείνουμε το άνοιγμα τους με μία οδοντογλυφίδα. Τα απλώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ (δηλαδή όχι προς την ίδια κατεύθυνση). Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα φλυτζάνι νερό. Τα σιγοβράζουμε , ώσπου να μείνουν με το λάδι τους. Στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι (αν δεν έχουμε βάλει ντοματοπελτέ). - See more at: http://www.monastiriaka.gr/kalamaria-gemista-n-2.html#sthash.9uhjWQkz.dpuf
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου