Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Καλαμαράκια με ρύζι και κόκκινη πιπεριά από τη Χίο

Καλαμαράκια με ρύζι και κόκκινη πιπεριά από τη ΧίοΣτη Χίο υπάρχουν πολλές ιδανικές παραλίες για ψάρεμα, με τα ψάρια και τα θαλασσινά να αφθονούν. Το πιάτο που σας προτείνουμε είναι μία χιώτικη παραδοσιακή συνταγή, ένα πεντανόστιμο φαγητό που με την ανεπανάληπτη μυρωδιά του θα σας κάνει να λαχταρήσετε ένα ταξίδι στη Χίο.

Τι θα χρειαστείτε1/2 κιλό καλαμάρια
1/4 κιλού ρύζι
2-3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 λίτρο νερό
αλάτι-πιπέρι
Τι θα κάνετε: Καθαρίστε πολύ καλά τα καλαμαράκια αφαιρώντας το εσωτερικό τους κόκαλο. Πλύντε τα και κόψτε τα στα δύο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τις κόκκινες πιπεριές και τα καλαμαράκια. Στη συνέχεια προσθέστε 1/2 λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό να βράσει για 15 λεπτά. Κατόπιν συμπληρώστε και το ρύζι αφού προηγουμένως το έχετε πλύνει, και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τα όλα να ψηθούν για άλλα 15 λεπτά  σε μέτρια φωτιά. Σερβίρονται ζεστά.
- See more at: http://www.mama365.gr/2852/7-nhsiotikes-paradosiakes-syntages.html#sthash.roxfl0aX.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου