Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρουλικά

½ κιλό από διάφορα χόρτα: λάπαθα, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, παπαρούνες, σπανάκι
2 πράσα, σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος, σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
4 φλ. καλαμποκάλευρο
νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι

εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 C, στις αντιστάσεις.
  2. Αλείφουμε πολύ καλά το ταψί με ελαιόλαδο.
  3. Βάζουμε τα χόρτα σε δοχείο, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το μισό Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Παίρνουμε το μισό αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι) και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή (πιο αραιή από εκείνη των κουλουριών). Την απλώνουμε στο ταψί πατώντας τη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό φύλλο.
  5. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα.
  6. Φτιάχνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και με νερό έναν χυλό. Τον ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα, τα οποία δεν καλύπτονται ολότελα.
  7. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κουνάμε ώστε να πάει παντού.
  8. Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα.
  9. Όταν σβήσουμε τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο το ταψί στον πάτο του φούρνου, για να ψηθεί καλά από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου