Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά:
  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση: 

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμάρια. Τραβάτε το

κεφάλι και κόβετε το στομάχι του να φύγει. Κόβετε το κεφάλι και κρατάτε μόνο τα πόδια προσέχοντας να βγάλετε και την μικρή άσπρη μπαλίτσα. Τραβάτε να βγει και το κόκαλο και καθαρίζετε καλά το εσωτερικό από την κοιλιά του. 

Κόβετε τα πλοκάμια σε μικρα κομματάκια. 

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει. 

Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε. 

Προσθέτετε τα πλοκάμια. 

Προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρύζι. 

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό. 

Αλατοπιπερώνετε. 

Ψήνετε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά. 

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. 

Προσθέτετε το τυρί και την πιπεριά και ανακατεύετε. 

Με ένα κουτάλι γεμίζετε ένα ένα τα καλαμάρια. 

Τοποθετείστε τα σε ένα ταψάκι. 

Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. 

Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό. 

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μιση ώρα περίπου.

ΠΗΓΗ http://greekcook.gr/syntages/kalamaria_gemista


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου