Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιμάζουμε το ζυμάρι αναμειγνύοντας τα υλικά και το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο με πετσέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη μυζήθρα και τον ανθότυρο τριμμένα, τα αβγά και το δυόσμο. Παίρνουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε φύλλο. Πατώντας το φύλλο με 1 φλιτζάνι ή ένα
ποτήρι, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε τα λυχναράκια μας, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια πάνω στα οποία με ένα κουταλάκι τοποθετούμε τη
γέμιση. Τα κλεί-νουμε, “τσιμπώντας” περιμετρικά το ζυμάρι. Επίσης, μπορούμε να κόψουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια, να τοποθετήσουμε τη γέμιση και να διπλώσουμε τις τέσσερις πλευρές πάνω της,αφήνοντας ένα τμήμα της γέμισης ορατό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τοποθετούμε τα γλυκά σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με αβγό. Αν θέλουμε μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με λίγο σουσάμι. Τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το φύλλο
  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Νερό όσο σηκώσει
Υλικά για τη γέμιση
  • ½ κιλό μυζήθρα
  • 4 αβγά
  • ½ κιλό ανθότυρο
  • 1-2 φυλλαράκια δυόσμο
  • Σουσάμι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου