Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Αρνάκι εξοχικό ρουμελιώτικο

arnakiNikolaou_olivemagazine.grΔιαδικασία

Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια σας. Σκεπάζετε τη λεκάνη και τη βάζετε για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Χωρίζετε τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο, φτιάχνοντας έτσι 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζετε το μίγμα του κρέατος στα
6 διπλά φύλλα και φροντίζετε να βάλετε από όλα τα υλικά σε κάθε πακέτο. 

Τυλίγετε τις λαδόκολλες σε πακετάκια, σφίγγοντας καλά. Αν χρειαστεί, τα δένετε με σπάγκο για να μην ανοίξουν. Τα βάζετε σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τα ψήνετε για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. 

Βάζετε από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και αφήνετε τους καλεσμένους σας να ανοίξουν τα πακέτα τους για να απολαύσουν όλο το άρωμα που θα αναδυθεί από το πεντανόστιμο ζουμί. 

Υλικά

  • 1½ - 2 κιλά μπουτάκι αρνίσιο, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 – 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 150γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 18 ντοματίνια
  • 250γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσει το κύμινο βάλτε 1 κουτ. σούπας από διάφορα ξερά μυρωδικά, ανάμικτα, όπως μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη κ.ά.)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 12 κομμάτια λαδόκολλας μεγάλα, κομμένα σε τετράγωνο σχήμα
  • ΠΗΓΗhttp://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου