Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Φρικασέ με συκωταριά

frikaseΔιαδικασία

Πλένετε καλά τη συκωταριά και βάζετε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να πάρει βράση. Τη ζεματάτε για 7 λεπτά ακριβώς. Τη βγάζετε, την αφήνετε να κρυώσει και την ψιλοκόβετε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε την ψιλοκομμένη συκωταριά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσει ο τόπος. 

Στο μεταξύ, έχετε ήδη πλύνει τα αντίδια σας και τα έχετε χοντροκόψει με το χέρι. Τα ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τη συκωταριά μαζί με ένα νεροπότηρο νερό. Σκεπάζετε και αφήνετε τα χόρτα να μαραθούν για 5 λεπτά περίπου. 

Ανοίγετε την κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15 λεπτά. Αμέσως μετά αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για τουλάχιστον ½ ώρα επιπλέον και μέχρι τα αντίδια σας να γίνουν τρυφερά. 

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια. Με επιμονή χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και σε ξεχωριστό μπολ τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. 

Ενώνετε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη μαρέγκα, προσθέτετε σταγόνα σταγόνα το λεμόνι και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνετε ζουμί από το φρικασέ σας. Το ρίχνετε στο αβγολέμονο για να προσαρμοστεί η θερμοκρασία του και το αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα με τα χόρτα και τη συκωταριά. Ανακατεύετε με μια κουτάλα, αφήνετε το φαγητό να πάρει μια καλή βράση και αμέσως μετά κλείνετε το μάτι της κουζίνας.

Το φρικασέ σας είναι έτοιμο και το μόνο που χρειάζεται είναι να ρίξετε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο και να ανακατέψετε. Έτσι ο άνηθος θα διατηρήσει τα αρώματά του. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα και κερδίζετε την παράσταση...

Υλικά




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου