Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Χοιρινό με σελινόριζα

Συστατικά
1/2 κιλό χοιρινό από σπάλα σε μερίδες
800 γρ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1φλ. καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το χοιρινό. Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι και όταν μαραθεί το σβήνετε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε νερό.
Όταν το κρέας θα έχει μισοβράσει προσθέτετε και το σέλινο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι το σέλινο και το κρέας να μαλακώσουν καλά.
Βγάζετε το φαγητό από τη φωτιά, χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι, προσθέτετε λίγο – λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και όταν το αβγολέμονο ζεσταθεί το ρίχνετε στην κατσαρόλα και ανακινείτε δυνατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου