Υλικά (ως κύριο πιάτο για 4 άτομα)
6 πατάτες (καθαρισμένες ή με τη φλούδα τους) κομμένες σε κύβους των 2-3 εκ.
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
50 γρ. ντοματοπελτέ
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ζάχαρη
½ λεμόνι, τον χυμό
αλάτι, πιπέρι
2.κ.σ. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
300 ml. περίπου, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Παρασκευή:
1. Βάζετε σε φριτέζα ή κατσαρόλα το λάδι για το τηγάνισμα να κάψει μέχρι να αρχίσει να αχνίζει (160ºC) και ρίχνετε τις πατάτες στεγνές για να τηγανιστούν σε δυνατή φωτιά.
2. Σε άλλη κατσαρόλα ή φαρδύ τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνετε το φιλοκομμένο κρεμμύδι να σοταριστεί σε μεσαία φωτιά, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.


Σερβίρισμα:
Είτε ζεστές, είτε σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρετε τις πατάτες σοφιγάδες, απ’ τη κατσαρόλα ή από σαλατιέρα. Με ένα δροσερό ροζέ κρασί και θέα τη θάλασσα αποτελούν ένα ιδανικό καλοκαιρινό μεσημεριάτικο γεύμα, συνοδευόμενες και από νόστιμη φέτα. Ζήτω οι απλές χαρές της ζωής!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου