Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Τηγανιά Καστοριάς

Συστατικά
1 κιλό  χοιρινό συκώτι.
2 νεφρά χοιρινά.
1/2 κιλό χοιρινό κρέας  µε αρκετό λίπος.
1 κομμάτι χοιρινή σπλήνα.
3 κρεµµύδια.
2 κουταλιές βούτυρο.
1 ποτήρι άσπρο κρασί.
1 κουτ. (σούπας) σάλτσα ντοµάτας.
άλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Εκτέλεση
Βάζουµε σε μια κατσαρόλα  κοµµένα σε κοµµάτια όλα τά κρέατα µε  δυόμιση ποτήρια νερό να βράσουν σε µέτρια φωτιά.
Όταν πιούν όλο το νερό  προσθέτουµε το κρεµµύδι (ψιλοκοµµένο) και τα καβουρδιζουμε  σε σιγανη φωτιά.
Αφου τα καβουρδισουμε,  επειτα  τα σβήνουµε µε το κρασί.
Ρίχνουµε τη σάλτσα ντοµάτας  (διαλυµένη με ενα ποτήρι νερό)
το Αλάτι, τη ρίγανη και το πιπέρι και τ’ αφήνουµε να σιγοβράσουν.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε  συχνά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου