Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Χωριάτικο Μοσχάρι με Ζυμαρικό

Υλικά
  • 750 γρ. ψαχνό μοσχάρι από σπάλα
  • λάδι
  • 5 μικρά κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 μέτρια καρότα κομμένο
  • 1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμός μοσχαριού
  • ½ φλιτζάνι ντοματοπολτός
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα οε χοντρές φέτες
  • 2 φλιτζάνια ζυμαρικό βίδες

Εκτέλεση
  1. Κόψτε το κρέας σε κύβους 3 εκ. Ψεκάστε με λάδι ένα σκεύος και σοτάρετε το κρέας σε δόσεις. Βγάλτε το στην άκρη. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκορδο. Ξαναβάλτε το κρέας στο σκεύος μαζί με τα καρότα, το κρασί, το ζωμό και τον ντοματοπολτό.
  2. Αφήστε να πάρουν βράση. Ψήστε το φαγητό σε μέτρια ζεστό φούρνο σκεπασμένο, περίπου 1½ ώρα ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ψήστε το σκεπασμένο περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
  3. Στο μεταξύ ρίξτε το ζυμαρικό σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό, βράστε το ξεσκέπαστο ώσπου να μαλακώσει και στραγγιστέ το. Π
  4. ροσθέστε το στο φαγητό και ανακατώστε ώσπου να ζεσταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου