Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Πίτα μπατζίνα Ιωαννίνων

Υλικά για ταψί 30 εκ.
1 1/2 κούπα νερό χλιαρό (40 βαθμούς)
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
250 γρ. τυρί φέτα
(μπορούμε να βάλουμε 150 γρ. φέτα και 150 γρ. ρεγκάτο, όπως έκανα εγώ ή αν δεν μας αρέσει η φέτα να βάλουμε μόνο 300 γρ.τυρί ρεγκάτο )
λίγο αλάτι και πιπέρι

Ανακατεύουμε μαζί το νερό, τη μαγιά και το αλεύρι, ώστε να γίνει ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα(σαν κουρκούτι).
Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ρεγκάτο και τη φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι, αλάτι και πιπέρι.
Λαδώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε τον πάτο του με τριμμένη φρυγανιά(αυτό το έκανα για να βγει πιο τραγανή η βάση της πίτας).
Αδειάζουμε τη ζύμη και την απλώνουμε ομοιόμορφα, πρέπει η στρώση να είναι λεπτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. ΠΗΓΗ http://mariplateau.blogspot.gr/2010/10/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου