Περιγραφή
Μία απλή, κλασσική, παραδοσιακή κρητική συνταγή, που έμαθα από την μαμά μου!!!! Οι λάτρεις των λαδερών φαγητών και της αγκινάρας ειδικότερα, θα ξετρελαθούν!!!
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 αγκινάρες κομμένες σε 4-6 κομμάτια έκαστη, ανάλογα με το μέγεθος
- 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2-3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- άνιθο, μαϊντανό (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
- αλάτι, πιπέρι (ποσότητα ανάλογα με τα γούστα σας)
- Λάδι
- Κόκκινο Κρασί
Πώς το κάνουμε:
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με ένα λεμόνι. (Τα φύλα τους δεν τα χρησιμοποιούμε σε αυτό το φαγάκι.)
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά το κρασί να ψηθεί, ώστε να εξατμιστεί η αλκοόλη.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και δυο - τρία λεπτά πιο μετά προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά (θέλουμε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία από εδώ και πέρα) και προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Αν κρίνετε πως είναι λίγες, προσθέστε κι άλλες, ή βάλτε και λίγο μπελτέ. (Αν ψιλοκόψετε τις ντομάτες και χαμηλώσετε την φωτιά, θα δείτε πως κατεβάζουν τόσα πολλά υγρά, που δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε νερό.)
- Προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό, τους οποίους έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και το πιπέρι.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου