Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Xταπόδι στο λαδόχαρτο

Xταπόδι στο λαδόχαρτο


  • 1 χταπόδι μεσαίου μεγέθους (γύρω στο 1 κιλό)
  • 1/2 φλ. ούζο
  • 2 μεγάλες φέτες πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτά φετάκια
  • 1/3 φλ. κομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε το χταπόδι κόβοντας το στόμα του.
Το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια στεγνή κατσαρόλα και το αφήνουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να αποβάλλει όλα τα υγρά του.
Στα μισά περίπου του μαγειρέματος, προσθέτουμε το ούζο και το πορτοκάλι.
Όταν το χταπόδι πάρει ένα βαθύ ροδαλό χρώμα, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το σουρώνουμε καλά.


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Τοποθετούμε το χταπόδι σε μια λαδόκολλα και το πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το πιπέρι και το μαϊντανό και το τυλίγουμε.
Το βάζουμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι η σάρκα του να γίνει τρυφερή.
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε αμέσως κόβοντας τα πλοκάμια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου