Παραδοσιακή συνταγή λικέρ ροδιού

Συστατικά συνταγής
2 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
2 φλιτζάνισ κονιάκ
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Xυμός από μισό λεμόνι
1/3 φλιτζανιού νερό
4 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρύφαλλα (μπαχαρικό)

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε μια κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας, τα γαρύφαλλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε ως την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια σουρώνουμε βάζοντας ανάμεσα στο υγρό και το σουρωτήρι χαρτί από φίλτρο καφέ για να μην περάσουν κομματάκια.
ΠΗΓΗ http://greekvillage.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

Επιμέλεια: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

🐓 Κόκορας κοκκινιστός με τουτουμάκια και μυζήθρα χωριάτικη

Νταμγκάδες