Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Παραδοσιακή συνταγή λικέρ ροδιού

Συστατικά συνταγής
2 φλιτζάνια σπόρους ροδιού
2 φλιτζάνισ κονιάκ
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
Xυμός από μισό λεμόνι
1/3 φλιτζανιού νερό
4 ξυλαράκια κανέλας
10 γαρύφαλλα (μπαχαρικό)

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε μια κατσαρόλα μαζί με το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας, τα γαρύφαλλα κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε ως την επόμενη μέρα. Στη συνέχεια σουρώνουμε βάζοντας ανάμεσα στο υγρό και το σουρωτήρι χαρτί από φίλτρο καφέ για να μην περάσουν κομματάκια.
ΠΗΓΗ http://greekvillage.blogspot.gr/2011/11/blog-post.html

Επιμέλεια: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου