Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Γλυκό καρυδάκι από τη Θάσο

Γλυκό καρυδάκι από τη ΘάσοΥλικά:
- 50 μέτρια καρυδάκια (είναι απαραίτητα να κοπούν πριν το εξωτερικό τους περίβλημα αρχίσει να γίνεται σκληρό)
- μια κουταλιά της σούπας ξινό (συντηρητικό)
- 900 γραμμάρια ζάχαρη
- 300 γραμμάρια γλυκόζη
- 500 γραμμάρια πευκόμελο
- 20 γαρύφαλλα

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα καρύδια και μετά χρησιμοποιούμε κάτι αιχμηρό, για να τα τρυπήσουμε κατά μήκος. Έπειτα τα πλένουμε και τα βράζουμε 4 φορές. Κάθε φορά ο βρασμός διαρκεί μισή ώρα και στο τέλος κάθε βρασμού αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Όταν πρόκειται να βράσουμε τα καρυδάκια για τελευταία φορά (τέταρτη), προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ξινό και αφού βράσουμε τα καρυδάκια για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το μέλι Θάσου. Ρίχνουμε τα καρυδάκια μέσα στο σιρόπι και τα βράζουμε για πέντε λεπτά. Τα αφήνουμε για 48 ώρες, και έπειτα τα ξαναβράζουμε για 15 λεπτά μαζί με τα γαρύφαλλα, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν μετά τον βρασμό. Βάζουμε το γλυκό σε γυάλινα βάζα και το τοποθετούμε στο ψυγείο.  ΠΗΓΗ http://www.iatronet.gr/diatrofi/zaxaroplastiki/article/23438/glyko-karydaki-apo-ti-thaso.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου