Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τοπική παραδοσιακή συνταγή κακαβιάς στα γρι–γρι της Θάσου

Κακαβιά Θάσου παραδοσιακή συνταγή ψάρια παρθένο ελαιόλαδο Θάσου ρίγανη Θάσου

Υλικά

  • 2 κιλά ψάρια (μικρά, συνήθως γαύρος, κολιάρια, σκουμπράκια).
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 1/2-2 φλιτζάνια του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο Θάσου
  • αλάτι
  • Ρίγανη Θάσου

Σκεύη

1 κατσαρόλα
1 ταψάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με ανάλογο νερό, όπως για σούπα, και ρίχνουμε μέσα τις φέτες των κρεμμυδιών, το παρθένο ελαιόλαδο Θάσου και αρκετό μίγμα αλάτι και ρίγανη Θάσου. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθούν εντελώς τα κρεμμύδια. Στο μεταξύ καθαρίζουμε καλά (από λέπια, σπάραχνα, εντόσθια, αγκάθια ουράς και πτερύγια) όλα τα ψάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τ' αλατίζουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίσουν.
Μόλις ψηθούν εντελώς τα κρεμμύδια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψάρια, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, αν ο ζωμός της κατσαρόλας είναι λίγος και δε σκεπάζει καλά τα ψάρια, κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15'-20' λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου