Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Τηγανίτες Γιαννιώτικες ...ΤΕΡΟΒΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για Τηγανίτες ΓιαννιώτικεςΥλικά 
- αλεύρι

- νερό
- λίγο αλάτι
- καρύδια
- ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με λίγο αλάτι. Το βάζουμε σε μια λίμπα (μεταλλική λεκανίτσα) και προσθέτουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό. Χτυπάμε πολύ καλά το μίγμα με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει κουρκούτι πηχτό.
Ανάβουμε φωτιά και πάνω στην πυροστιά τοποθετούμε μια καθαρή μαυρόπλακα. Αφού

κάψει η πλάκα, με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε μίγμα. Οταν ψηθεί η τηγανίτα από τη μια πλευρά, τη γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
Καθαρίζουμε καρύδια και στο πέτρινο γουδί τα τρίβουμε (στουμπάμε). Βάζουμε τις τηγανίτες σε σινί (στρογγυλό χάλκινο ταψί) και ανάμεσα σε κάθε στρώση ρίχνουμε αρκετά τριμμένα καρύδια.
Μετά σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με νερό μέχρι να γίνει ένα πολύ αραιό σιρόπι με το οποίο περιλούομε τις τηγανίτες ΠΗΓΗ http://www.terovo.gr/sintages.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου