Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Θασίτικη παραδοσιακή συνταγή χταπόδι με λαχανικά

χταπόδι λαχανικά θασίτικη παραδοσιακή συνταγή Θασίτικο παρθένο ελαιόλαδο ΘάσοςΥλικά:

1 χταπόδι πάνω από 1 – 1,5 κιλό, 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, διάφορα λαχανικά του κήπου, ( σπανάκια, λάπατα, τσουκνίδες, παζιά, άνυθο, μαϊντανό, δυόσμο, μάραθο), 1 φλυτζάνι του τσαγιού Θασίτικο παρθένο ελαιόλαδο και από μια πρέζα, αλάτι και πιπέρι.

Σκεύη:

1 λεκάνη μεγάλη, 1 κατσαρόλα

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, καλά, και τα κόβουμε χοντροκομμένα μέσα στη λεκάνη. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το Θασίτικο παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε μέσα και αρχίζουμε να το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να σπάσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε το χταπόδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια, αλάτι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε 3-4 ποτήρια νερό ανάλογα με το πόσο καλά σπασμένο είναι το χταπόδι και το αφήνουμε να βράσει περίπου μία ώρα. Αν το χταπόδι δεν είναι βρασμένο, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Μόλις διαπιστώσουμε, ότι το χταπόδι είναι βρασμένο,  ρίχνουμε τα κομμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί με το χταπόδι για 10 λεπτά περίπου για να πάρουν το άρωμα της θάλασσας. Αν θέλουμε να γίνει κάπως πικάντικο, ρίχνουμε και την πρέζα το πιπέρι.Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου