Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Τεροβίτικη κολοκυθόπιτα

Αποτέλεσμα εικόνας για κολοκυθόπιτα 1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια τυρί φέτα Δωδώνης θρυμματισμένη 

1 φλιτζάνι του τσαγιού τυρί τριμμένο
3 αυγά χωριάτικα χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη .
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο άλτης
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το άλειμμα ταψιού και φύλλων.

Για την ζύμη

750 γρ. αλεύρι, 

200 γρ. βούτυρο,
1 κτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ,
αλάτι
2 κρυστάλλους), ξύσμα από 1 λεμόνι,
Νερό χλιαρό (όσο πάρει)


Εκτέλεση
Αφού πρώτα  φτιάξετε το φύλλο,
ξύνετε τα κολοκυθάκια σε ένα τρίφτη. Τα Βάζετε σε μια κατσαρόλα με το και τα βράζετε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Ανακατεύετε μείγμα μαζί με τα υπόλοιπα
υλικά. Βάζετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Στρώνετε επάνω την γέμιση και τελειώνετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα .
Ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου