Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Βλάχικη γιαουρτάβα

Βλάχικη γιαουρτάβα
Υλικά για 6 άτομα
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 2½ ώρες
Υλικά-2 κιλά μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο κομμένο σε μερίδες
-3 κιλά γιαούρτι πρόβειο
-6 αβγά
-6 κουτ. σούπας αλεύρι
-1 πακετάκι μαργαρίνη
-αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε παντού με τη μισή μαργαρίνη. Τοποθετούμε σε ταψί το κρέας μαζί με ένα ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα. Μετά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά ακόμη, περιχύνοντας πολύ συχνά το κρέας με το ζουμί του. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το αλεύρι και τα αβγά σε μπολ και περιχύνουμε το κρέας. Σκορπάμε παντού στο ταψί την υπόλοιπη μαργαρίνη και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να αποκτήσει η κρέμα γιαουρτιού-αβγού μια χρυσαφένια κρούστα.
Tips: Αν θέλουμε, μπορούμε να παραλείψουμε τη μαργαρίνη και απλώς να αλείψουμε το κρέας με ελαιόλαδο. Στην τελική φάση, όμως, πρέπει να βάλουμε λίγο βούτυρο, που μπορεί να είναι και φρέσκο αγελαδινό ή γίδινο. Για περισσότερη γεύση, μπορούμε να μπήξουμε μερικές σκελίδες σκόρδο στο κρέας προτού το ψήσουμε. ΠΗΓΗ http://www.thecookbook.gr/article.asp?catid=33828&subid=2&pubid=63805785

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου