Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Σουτζουκάκια με πιπεριά φλωρίνης και μετσοβόνε

Για 4-6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ :

(για τη σάλτσα με κύμινο)
1/2 κιλό τομάτα κονκασέ
½ ξερό κρεμμύδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
100 ml λευκό κρασί
2 κλωνάρια θυμάρι
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


(για τα σουτζουκάκια)
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή αρνίσιος) 
200 γρ. κιμάς χοιρινός 
4 -5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουσκεμένο, τριμμένο, χωρίς κόρα (ή εναλλακτικά γαλέτα)
1 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο και σοταρισμένο σε λίγο λάδι
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 
4 πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα, κομμένες σε μικρά κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. ξύδι
2 μεγάλα αυγά 
Σάλτσα τομάτας με κύμινο
Σπορέλαιο
Αλεύρι
200 γρ. μετσοβόνε, κομμένο σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

(για τα σάλτσα με κύμινο)
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ξερό κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο και διατηρούμε έξω από τη φωτιά.

(για τα σουτζουκάκια)
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ (εκτός από τη σάλτσα ντομάτα, το αλεύρι, το σπορέλαιο και το μετσοβόνε) και τα ζυμώνουμε καλά.
Τα πλάθουμε στο ανάλογο μακρόστενο σχήμα (σουτζουκάκια), τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας, προσθέτουμε τα κομματάκια μετσοβόνε και ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. ΠΗΓΗ http://www.news.gr/gefseis/syntages-savvatokyriakoy/article/18172/soytzoykakia-me-piperia-florinhs-kai-metsovone.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου