Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Μακαρόνια με αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Makaronia-me-augotaraxo-MesologgiouΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ½ μεσολογγίτικο αβγοτάραχο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ, οπότε 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Τα τοποθετούμε και πάλι στην κατσαρόλα και περιχύνουμε λάδι. Τα φυλάμε ζεστά. Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστούν καλά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.ΠΗΓΗhttp://www.topoikaitropoi.gr/paradosiakes-syntages/makaronia-me-augotaraxo-mesologgiou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου