Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Αμοργιανό Πατατάτο

Αμοργιανό ΠατατάτοΥΛΙΚΑ
  • 2 κ.σ.πελτές ντομάτας
  • 1 κ.σ.βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 5-6 πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κανέλα
  • 1 φλιτζ καφέ λάδι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • μπαχάρι
  • 1 κιλό γίδα
  • αλατοπίπερο
  • κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις πατάτες τετράγωνες και στο ίδιο μέγεθος. Τις ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό, τις πλένετε και τις στραγγίζετε. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίχνετε το κρασί, στη συνέχεια το κρεμμύδι, και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να μαραθεί και να γυαλίσει το κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας και ανακατεύετε συνέχεια. Διαλύετε τον πελτέ σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Ρίχνετε τις πατάτες στην κατσαρόλα και γυρίζετε 2-3 φορές . Προσθέτετε το διαλυμένο πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, ¾ ενός μικρού κουταλιού κανέλλα, 1 κουταλάκι μπαχάρι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Περιμένετε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια το αφήνετε να βράσει για περίπου 3 ώρες. ΠΗΓΗ http://www.topoikaitropoi.gr/paradosiakes-syntages/amorgiano-patatato/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου