Μια σπεσιαλιτέ από την Κύμη για να μαγειρέψεις τοστιφάδο μοσχάρι παραδοσιακό θα βρεις παρακάτω, όπως το φτιάχνανε οι χωριανοί και το καταγράφει η γιαγιά μου στο τετράδιο με τις συνταγές της. Σερβίρεται σαν κυρίως γεύμα και συνοδεύεται από ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.
Υλικά
2 κιλά κρέας μοσχάρι
2 κιλά κρεμμύδια
1 σκόρδο
3 φύλλα δάφνη
λίγο πιπέρι
μπαχάρι ακοπάνιστο
1 ντομάτα
400 γραμ. λάδι
λίγο αλάτι
μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι
Διαδικασία
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε σκελίδες ακαθάριστες.
Αν δεν έχουμε ντομάτα φρέσκια, διαλύουμε σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό 1 κουτάλι του γλυκού ντοματοπελτέ.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το ξύδι και το λάδι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει επί 3 - 4 ώρες σε σιγανή φωτιά, χωρίς να το ξεσκεπάσουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου