Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Μπάμιες με τοματίνια και φέτα!

μπάμιες
Αναρτήθηκε την 13/10/2016 από την Lucia 

Για τους περισσότερους οι μπάμιες είναι ένα φαγητό το οποίο δεν είναι ψηλά στις προτιμήσεις τους κυρίως λόγω της υφής τους.
Αν όμως μαγειρευτούν με τον σωστό τρόπο, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο γευστικές μπορούν να γίνουν! Και μη ξεχνάτε πάνω απ’όλα την μεγάλη διατροφική τους αξία καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνες A, C και K και επιπλέον έχουν χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο.
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε μία συνταγή που θα σας
κάνει να δείτε τις μπάμιες με άλλο μάτι.

Θα χρειαστείτε:
Μισό κιλό μπάμιες. Θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσετε τις μικρότερες που μπορείτε να βρείτε
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά τοματοπελτέ αραιωμένο σε μισό φλιτζάνι νερό
Λίγη ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
10 τοματίνια Lucia κομμένα στη μέση
120 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη

μπάμιες

Εκτέλεση:
Αρχικά πρέπει να πλύνετε πολύ καλά και να ξεφλουδίσετε τις μπάμιες.
Απλώστε τις μπάμιες σε ένα ταψί και περιχύστε με το ξύδι από το κόκκινο κρασί. Αφήστε τις μπάμιες για περίπου 1-2 ώρες στον ήλιο.
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Βάλτε στη φωτιά ένα τηγάνι με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Σοτάρετε ελαφρά για 4-5 λεπτά τις μπάμιες μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Προσέξτε να μην τις ανακατέψετε πολύ δυνατά για να μη σπάσουν.
Προσθέστε στο τηγάνι τον τοματοπελτέ και ανακατέψτε.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέστε το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατέψτε.
Απλώστε τις μπάμιες σε ένα ταψί σε 2 στρώσεις. Ρίξτε από πάνω τα κομμένα τοματίνια και την τριμμένη φέτα.
Περιχύστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

μπάμιες

Προσθέστε ¼ του φλιτζανιού στο ταψί και απλώστε το.
Καλύψτε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
Έπειτα χαμηλώστε στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα ακόμη μέχρι να μαλακώσουν οι μπάμιες.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και αν δεν είστε μεγάλοι φαν της μπάμιας, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή και θα θέλετε να τη μαγειρέψετε ξανά και ξανά.  ΠΗΓΗ http://www.luciatomato.gr/mpamies-me-tomatinia-kai-feta/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου