Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Βουτυράτο ψάρι με λεμόνι στο φούρνο

Συστατικά

  • Μισό κιλό βακαλάος φιλέταρισμένο
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζ. έτοιμη σος ταρτάρ (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  • 2
    Πλύνε καλά τα φιλέτα του βακαλάου και σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας.
  • 3
    Άπλωσε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.
  • 4
    Πασπάλισέ τα με το αλατοπίπερο.
  • 5
    Χώρισε το βούτυρο σε κομμάτια όσα και τα φιλέτα σου και βάλε το πάνω σε κάθε φιλέτο.
  • 6
    Κάλυψε κάθε φιλέτο με 2 λεπτές φέτες λεμόνι.
  • 7
    Βάλε από πάνω 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.
  • 8
    Ψήσε το ψάρι για 30 λεπτά.
  • 9
    Σέρβιρε με τη σος. ΠΗΓΗhttp://www.tlife.gr/recipe/34/voutyrato-psari-me-lemoni/0-3371


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου