Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Σπαγγέτι με σάλτσα κάπαρης

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γλυκού μπούκοβο
  • 1 βαζάκι έτοιμη σος μαρινάρα ή σάλτσα ντομάτας
  • 200 γραμμ.πράσινες γεμιστές ελιές ή καλαμών, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμ. κάπαρη στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 πακέτο σπαγγέτι ή λινγκουίνι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σώταρε το σκόρδο με το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά περίπου για 2 λεπτά.
  • 2
    Ρίξε τη σάλτσα, τις ελιές, την κάπαρη, το μαϊντανό και το ξύσμα.
  • 3
    Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 15 λεπτά.
  • 4
    Εν τω μεταξύ βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • 5
    Στράγγισέ τα και ρίξε τα μέσα στην σάλτσα.
  • 6
    Σέρβιρε με μερικά φυλλαράκια μαϊντανού ή βασιλικού. ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/recipe/24/spageti-me-slatsa-kaparis/0-3420


  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου