Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Γλυκό λεμόνι. Συνταγή από τo Πήλιο

Συστατικά

  • 20 μεγάλα και χοντρόφλουδα λεμόνια
  • 2 κιλά ζάχαρη (αν θέλεις να το κάνεις λίγο πιο ελαφρύ βάλε 1 1/2 κιλό)
  • 1 βαζάκι γλυκόζη
  • 3 βανίλιες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1
    Πλύνε και στέγνωσε καλά τα λεμόνια με μια καθαρή πετσέτα
  • 2
    Σε ένα τρίφτη ξίσε
    ελαφρά το φλοιό ώστε να φανεί το λευκό μέρος του λεμονιού
  • 3
    Κόψε κάθε λεμόνι στα τέσσερα και άδειασε το εσωτερικό τους
  • 4
    Με μια βελόνα πέρασε πέντε-πέντε τα κομμάτια σε χοντρή κλωστή
  • 5
    Τοποθέτησε σε μεγάλη κατσαρόλα και βράσε 4 φορές από 10 λεπτά πετώντας κάθε φορά το νερό
  • 6
    Αφού πάρει βράση και την τέταρτη φορά στράγγιξέ τα λεμόνια καλά βάλε σε κατσαρόλα όπου και θα "δέσεις" το γλυκό
  • 7
    Πρόσθεσε τη ζάχαρη και "δέσε" το γλυκό σε δύο φάσεις των 15 λεπτών η κάθε μία
  • 8
    Στη δεύτερη φάση ρίξε τη γλυκόζη 5 λεπτά πριν κατεβάσεις την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πρόσθεσε και τις βανίλιες
  • 9
    Άφησε το γλυκό να κρυώσει καλά και βάλε τις φέτες λεμονιού σε βαζάκια ΠΗΓΗ http://www.tlife.gr/recipe/23/recipes-lemon/0-397





  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου