Υλικά
• 500 - 600 γραμ. σέσκουλα (σέσκλα)
• 350 γραμ. ξερά φασόλια
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 3 - 4 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένα
• ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• 500 - 600 γραμ. σέσκουλα (σέσκλα)
• 350 γραμ. ξερά φασόλια
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
• 3 - 4 κλωνάρια σέλινο χονδροκομμένα
• ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
• ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• χυμό από 1 λεμόνι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, που να τα σκεπάζει και τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 5΄. Κατόπιν τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα σέσκουλα και έπειτα τα χοντροκόβουμε (σε δύο ή τρία κομμάτια, ανάλογα το μέγεθος). Πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλινο και το μάραθο. | |
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά. Τα σοτάρουμε για 2΄- 3΄ σε μέτρια φωτιά, έπειτα ρίχνουμε τα φασόλια, το σέλινο, το μάραθο, πιπέρι, αλάτι και συμπληρώνουμε τόσο βραστό νερό, που να καλύπτει τα υλικά και να εξέχει από πάνω 2 - 3 δάχτυλα. | |
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα φασόλια για 40'- 50' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. (Ο χρόνος βρασμού και το νερό που θα προσθέσουμε, εξαρτάται απ' το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια μας). Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 10' - 15' ακόμη, μέχρι να βράσουν τα σέσκουλα και να χυλώσουν τα φασόλια (αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε). | |
Σερβίρουμε τη φασολάδα μας αχνιστή, συνοδεύοντάς τη με ελιές καιβαρελίσια Καλαβρυτινή φέτα. -- Για να αποφύγουμε το φούσκωμα απ΄τη φασολάδα, στίβουμε στο πιάτο μας χυμό λεμονιού. ΠΗΓΗ https://faghta-giagias.blogspot.com/2015/04/chard-with-white-beans.html |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου