Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Μύδια Σαγανάκι με Ξινόχοντρο Κρήτης και Φέτα


Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Κόβουμε σε μικρές ροδέλες τη πιπεριά, θρυματίζουμε τη φέτα και το ξινόχοντρο με τα χέρια μας και ψιλοκόβουμε τον άνιθο και το σκόρδο.
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και του προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα τα μύδια, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι.
 
Ψήνουμε χωρίς υγρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για  λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
 
Κατόπιν σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
 
Προσθέτουμε το σκόρδο, τη πιπεριά, ανακατεύουμε γρήγορα και προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και το πελτέ ντομάτας, τον οποίο έχουμε ανακατέψει καλά με κρύο νερό (περίπου δύο ποτήρια).
 
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
 
Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
 
Προσέχουμε να μην μας μείνει από υγρά.
 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τη φέτα, τον άνιθο, το θυμάρι και δοκιμάζουμε.
 
Προσθέτουμε καρυκεύματα ανάλογα με τα γούστα μας.
 
Καλή σας όρεξη...
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 150 γρ. μύδια ψίχα ή μισό κέλυφος κατεψυγμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 100 γρ. ξινόχοντρο ή τραχανά ξινό
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. λευκό κρασί
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι φρέσκο
  • θυμάρι
  • λίγο πάπρικα
 

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου