Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Γαλέος της γιαγιάς

1 Κόψε το γαλέο σε φέτες (αν δεν είναι ήδη κομμένος), καθάρισέ τον, ξέπλυνέ τον και βάλ’ τον σε ένα ταψί με τις πατάτες (που τις έχεις καθαρίσει κι αυτές και τις έχεις κόψει σε ροδέλες).
2 Μάρανε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, πρόσθεσε στη συνέχεια το Pummaro, το σκόρδο (κομμένο σε μικρές φέτες), το θυμάρι, το λεμόνι και το ανάλογο νερό (ζεστό), και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά.
3 Επιστροφή στο
γαλέο και τις πατάτες: αλατοπιπέρωσέ τα, περίχυσέ τα με τη σάλτσα που έφτιαξες, πασπάλισε με το μαϊντανό και ψήσε το γαλέο της γιαγιάς σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. ΠΗΓΗ https://www.gemohouse.gr/Recipe/189/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου