Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Χταπόδι με Πατάτες στο Φούρνο(Νηστίσιμη)

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια .

Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια .

Βάζουμε το χταπόδι με τις πατάτες σε ταψί και αφού αλατοπιπερόσουμε  πασπαλίζουμε  με την ρίγανη, το θυμάρι και περιχύνουμε το φαγητό με
το κρασί και το λάδι .

Ψήνουμε το φαγητό μας για μια ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη.

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 200 ml. ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου