Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμα κοκκινιστά καλαμαράκια

2 κιλά καλαμαράκια
450 ml κρασί κόκκινο ξηρό
500 γρ. Pummaro για κοκκινιστά
180 ml ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο σε ψιλές φέτες
1 μικρή πράσινη πιπεριά κομμένη σε ζάρια
1 κλωνάρι σέλερυ ψιλοκομμένο

1 κ.σ. θυμάρι
½ κ.σ. ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
Πιπέρι και αλάτι
1 Η καθαριότητα, λένε, είναι μισή αρχοντιά... Καθάρισε, λοιπόν, και πλύνε καλά τα καλαμαράκια.
2 Βάλ' τα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το κρασί, και σιγόβρασε τα καλαμαράκια με το νερό που αφήνουν μέχρι να βράσουν καλά.
3 Βγάλε τα καλαμαράκια και κόψ' τα σε ροδέλες.
4 Σούρωσε τη σάλτσα σε μια άλλη κατσαρόλα, πρόσθεσε το Pummaro για κοκκινιστά με το ελαιόλαδο και βράσε για 10-15 λεπτά.
5 Ρίξε τα καλαμαράκια στη σάλτσα και βράσε άλλα 5-8 λεπτά.  ΠΗΓΗhttps://www.gemohouse.gr/Recipe/180/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου