Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Φάβα από Λαθούρι με Κάππαρη Κυκλάδων

Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας.
 
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη φάβα και προσθέτουμε νερό μέχρι να την καλύψουμε δύο δάχτυλα πάνω από το ύψος της.
 
Βάζουμε στο μάτι στους 180 βαθμούς χωρίς καπάκι. Παίρνουμε μία τρυπητή κουτάλα και ένα μπόλ και ξαφρίζουμε. Πρέπει να την ξαφρίσετε 2-3 φορές τουλάχιστουν.
 
Ταυτόχρονα καθαρίζω τα κρεμμύδια και κόβω το 1 ½  σε ροδέλες. Αφού ξαφρίσω καλά προσθέτω τα κρεμμύδια, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χυμό από μισό λεμόνι, αλάτι χοντρό και μπόλικο θυμάρι και ρίγανη.
 
Χαμηλώνω τη φωτιά στους 150 βαθμούς και βράζω για 35 λεπτά.
 
Σημαντικό: ανακατεύω όλη την ώρα... ανά τακτά διαστήματα για να μήν μας κολλήσει. Επίσης προσθέτω διαρκώς νερό έτσι ώστε πάντα να έχει υγρά. Προσοχή μην μείνει χωρίς νερό αλλά να μήν κολυμπάει κιόλας.
 
Σταματάω να προσθέτω νερό 5 λεπτά πριν το τέλος.
 
Μόλις είναι έτομη η φάβα μας, αποσύρω και σερβίρω σε πιάτα προσθέτοντας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 κ. σούπας κάππαρη, ελαιόλαδο, θυμάρι και λεμόνι ανάλογα με τα γούστα του καθενός.
 
Καλή σας απόλαυση.  Π
 

Συστατικά

(για 4 άτομα)
  • 250γρ. φάβα από λαθούρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 κ. σούπας κάππαρη Κυκλάδων
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι χοντρό
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • ελαιόλαδο βιολογικό Κρήτης

Credits

Κείμενο: Ρήγας Ρηγόπουλος
Φωτογραφία: Ρήγας Ρηγόπουλος
Food Styling: Ρήγας Ρηγόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου