Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ψαροσαλάτα Αθηναϊκή

4 φιλέτα από ψάρι (γλώσσες – βρασμένα)
300 γρ. ανάμικτα λαχανικά
200 γρ. βρασμένη πατάτα
200 γρ. μαγιονέζα
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι
20 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
80 γρ. αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο
20 γρ. κάπαρη ψιλοκομμένη
1 Βράσε σε ένα βαθύ τηγάνι τα
φιλέτα της γλώσσας μαζί με τα λαχανικά, ώστε τα λαχανικά να πάρουν γεύση από το ψάρι και το ανάποδο.
2 Παράλληλα, σε ένα άλλο σκεύος, ρίξε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβoυς.
3 Όταν το ψάρι με την παρέα του από λαχανικά βράσουν, στράγγιξέ τα όλα μαζί, όπως και την πατάτα.Αυτή την τελευταία ρίξ’ τη σε ένα μπολ μαζί με την ψιλοκομμένη κάπαρη και το αγγουράκι.
4 Εδώ που τα λέμε, τρίψε και τα βρασμένα φιλέτα και ρίξ’τα στο μπολ, χωρίς να ξεχάσεις τα ανάμικτα λαχανικά.Τι δεν έχουμε χρησιμοποιήσει; Τη μαγιονέζα, το αλατοπίπερο και τον άνηθο; Στο μπολ κι αυτά! Ανακάτεψε ελαφρώς όλα τα υλικά μαζί και το μίγμα σου θα γίνει μία απίθανη ψαροσαλάτα.Σέρβιρέ τη σε μπολ με μερικές φέτες φρέσκου λεμονιού για χρώμα. ΠΗΓΗ https://www.gemohouse.gr/Recipe/179/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου