Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Μαγειρίτσα με μανιτάρια και ταχίνι

Η γεύση της είναι απίθανη και θα μπορέσεις να τη φτιάξεις παράλληλα με τη κλασική μαγειρίτσα. Έχει ακριβώς τα ίδια υλικά. Με μια ακόμη τσαχπινιά! Αντί για αυγολέμονο, την τελειώσαμε στην κατσαρόλα με ταχίνι. Μην το φοβηθείς. Είναι καταπληκτικό.

ΥΛΙΚΑ

  1. 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο
  2. 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  3. 1 καλό ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  4. 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες
  5. Ελαιόλαδο
  6. 2 μεγάλα λεμόνια
  7. 2 κ.σ. ταχίνι
  8. 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  9. 1/2 λίτρο ζωμό βοδινό
  10. Αλάτι και πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  • Σόταρε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο και πρόσθεσε τα μανιτάρια, το μαρούλι και τον άνηθο. Γύρισε όλα τα λαχανικά με μια κουτάλα ξύλινη να μαραθούν και πρόσθεσε το ζωμό ζεστό. Άφησε τα λαχανικά σου να πάρουν μια βράση
  • Πρόσθεσε το ρύζι και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε την κατσαρόλα και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε τη σούπα για 20′ λεπτά να σιγοβράσει
  • Βάλε σε ένα μπολ το χυμό από τα δύο λεμόνια, το ταχίνι και το κορν φλάουρ και χτύπησε καλά να γίνουν ένα
  • Πάρε με μια κουτάλα λίγο, λίγο από το ζουμί της σούπας και πρόσθεσε στο λεμόνι χτυπώντας συνεχόμενα όπως και με το αυγολέμονο. Κάνε το ίδιο δύο, τρεις φορές να δώσεις θερμοκρασία στο ταχίνι
  • Γύρισε το λεμόνι με το ταχίνι στη σούπα και ανακάτεψε. Σέρβιρε ΠΗΓΗ http://news247.gr/eidiseis/afieromata/to-vrady-toy-m-savvatoy-trwme-mageiritsa-duo-syntages-gia-thn-soupa-ths-anastashs.4035221.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου