Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

greek traditional recipe, andros, salad, σαλάτα, συνταγή, Άνδρος, Aegea hotel, shripms, lamp, lemon, γαρίδες, αρνάκι, γαβριήλ Νικολαΐδης,cool artisan 2Τα μυρωδικά του Αιγαίου πλημμυρίζουν με αρώματα το αγαπημένο κρέας των νησιωτών. Το δεντρολίβανο και η κάπαρη συναντιούνται σε ένα παιχνίδι γεύσης, σε μια παραδοσιακή συνταγή. Είναι ένα πιάτο που συντροφεύει τις χαρές και τις γιορτές όλων των Ελλήνων.
Υλικά
  • 1 αρνάκι μπούτι κομμένο φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Λίγο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το αρνάκι και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο.
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμόνι.
  • Βάζουμε την κάπαρη, τα δαφνόφυλλα και το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτουμε δυο ποτήρια νερό και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην σβολιάσει.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το αρνάκι, σκεπάζουμε με καπάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για δυο ώρες.
  • Σερβίρουμε παραδοσιακά με τηγανητές πατάτες και ρύζι...ΠΗΓΗ http://coolartisan.net/gr/lamb-with-rosemary-and-capers/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου