
Όταν το φτιάξετε όμως, φροντίστε να έχετε αρκετή ποσότητα, γιατί είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα σας ζητήσουν κι άλλο.
Και το βασικότερο, αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά.
Γαρίδες γιουβέτσι
Υλικά
• 400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
• 200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
• 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1½ λίτρο νερό περίπου
• λίγη κανέλλα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
• 400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
• 200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
• 2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• 1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
• 1½ λίτρο νερό περίπου
• λίγη κανέλλα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ). Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. | |
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' - 2'. Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη. | |
Στο ίδιο λάδι (αυτό που έμεινε από τις γαρίδες), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3' - 4', μέχρι να γυαλίσουν. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι. | |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12' - 15' περίπου. Τρία - τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά. | |
Όταν πιεί λίγο τα υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε. -- Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά να κρατήσουμε 1 κρασοπότηρο και αν χρειαστεί, το προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος. -- Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε σε 5 - 6 γαρίδες τα κεφάλια, για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας. Μερίδες: 2 |
ΠΗΓΗ https://faghta-giagias.blogspot.com/2014/01/blog-post.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου