Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Γαρίδες γιουβέτσι


Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»Ένα φαγάκι, που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσετε, κι είναι πολύ εύκολο και εξαιρετικά γρήγορο να γίνει.
Όταν το φτιάξετε όμως, φροντίστε να έχετε αρκετή ποσότητα, γιατί είναι απολύτως σίγουρο, ότι θα σας ζητήσουν κι άλλο.
Και το βασικότερο, αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά. 


Γαρίδες γιουβέτσι


Υλικά

•    400 γραμ. γαρίδες καθαρισμένες
•    200 γραμ. κριθαράκι μέτριο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
•    2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες στο μούλτι
•    2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1 φλυτζ. καφέ ελαιόλαδο
•    1½ λίτρο νερό περίπου
•    λίγη κανέλλα
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες (αναλυτικά εδώ). Τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι ή πλασωτέ κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε τις γαρίδες για 1' - 2'. Με μια τρυπητή κουτάλα, τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Στο ίδιο λάδι (αυτό που έμεινε από τις γαρίδες), ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3' - 4', μέχρι να γυαλίσουν. 
Ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, το νερό και όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 12' - 15' περίπου. 
Τρία - τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες, την κανέλλα, κι ανακατεύουμε ελαφρά.
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Γαρίδες γιουβέτσι - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Όταν πιεί λίγο τα υγρά του, το αποσύρουμε και σερβίρουμε.

-- Καλό είναι να μη ρίξουμε όλο το νερό από την αρχή, αλλά να κρατήσουμε 1 κρασοπότηρο και αν χρειαστεί, το προσθέτουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος.
  
-- Αν θέλουμε, μπορούμε να αφήσουμε σε 5 - 6 γαρίδες τα κεφάλια, για να ενισχύσουμε την γεύση του φαγητού μας.

Μερίδες: 2

ΠΗΓΗ https://faghta-giagias.blogspot.com/2014/01/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου