Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Σαλάτα πράσινη καλοκαιρινή

Συνταγή για σαλάτα με βιολογικό μαρούλι, κρεμμύδι, πράσινη πιπεριά, κρητικό παξιμάδι και φέτα. Εύκολη και ιδανική για την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Σαλάτα πράσινη καλοκαιρινήΣυνταγή για: 2 άτομα
 Προετοιμασία: 10 λεπτά
 Αναμονή: - λεπτά
 Μαγείρεμα: - λεπτά

Συστατικά

  • 10 φύλλα βιολογικού μαρουλιού
  • 1 μεσαίο βιολογικό ξερό κρεμμύδι
  • 1 βιολογική πράσινη πιπεριά
  • 6 αποξηραμένες βιολογικές λιαστές ντομάτες
  • 1 κρίθινο ντάκο
  • Φέτα σε τρίμμα
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ξερή βιολογική ρίγανη
  • Χοντρό αλάτι (προαιρετικό)

Μέθοδος

Πλένουμε καλά τα φύλλα μαρουλιού, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε για σαλάτα. Αν το μαρούλι είναι τρυφερό το κόβουμε σε παχύτερα κομμάτια. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το ξερό κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά. Λεπτοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
Τοποθετούμε τα παραπάνω υλικά σε μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε τη ρίγανη και το αλάτι (αν η φέτα είναι ανάλατη) και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι. Σπάμε σε κομμάτια - μπουκιές το κρίθινο παξιμάδι και το ρίχνουμε από πάνω. Με το χέρι σπάμε το τρίμμα της φέτας και το απλώνουμε πάνω από το παξιμάδι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο παντού στη σαλάτα.
Ιδανική για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

Παραλλαγές

1. Πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. 
2. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις λιαστές ντομάτες με ψητά ντοματίνια.
3. Το περίσσευμα τυλίγεται σε αραβική ή μεξικάνικη πίτα.

Tips

1. Αν μας είναι δύσκολο να φάμε το παξιμάδι, το βρέχουμε ελαφρώς. Παρ' όλα αυτά, αν μείνει για 10 λεπτά στη σαλάτα, το λάδι και τα υγρά των λαχανικών θα το μαλακώσουν αρκετά.

Θρεπτική αξία

Υπέροχα θρεπτική σαλάτα, πλούσια σε βιταμίνες, με πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Ένα πλήρες και ελαφρύ γεύμα δηλαδή.  ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/syntages/salates/salata-kalokairini.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου