
Συνταγή για: 2 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά
Αναμονή: 10 λεπτά
Συστατικά
- Πένες ριγέ ολικής αλέσεως
- Αντράκλα (2 κούπες κομμένη)
- Φέτα
- Ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
- Θαλασσινό αλάτι (προαιρετικό)
- Μαύρο πιπέρι σε κόκκους, σπασμένο σε γουδί (προαιρετικό)
Μέθοδος
Βράζουμε τα μακαρόνια (al dente κατά προτίμηση) και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρώς το ελαιόλαδο με το σκόρδο, μέχρι το λάδι να πάρει το άρωμά του (δε θέλουμε να κάψουμε το σκόρδο). Ρίχνουμε το αρωματισμένο λάδι στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μακαρόνια με το σκόρδο και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη φέτα κάνοντάς τη κομμάτια με το χέρι. Προσθέτουμε κομμένη την αντράκλα (αφού την έχουμε πρώτα πλύνει καλά), το μαύρο πιπέρι, το θαλασσινό αλάτι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ήπια.
Παραλλαγές

2. Αν μας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτουμε στα μακαρόνια 2 μικρές καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες την ώρα που βράζουν.
3. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλους τύπους μακαρονιών.
1. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες και μας χορταίνουν περισσότερο.
Θρεπτική αξία
1. Η αντράκλα περιέχει σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη A.
2. Η κόκκινη πιπεριά περιέχει βιταμίνη C. ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/syntages/zymarika/penes-salata-me-antrakla.php
2. Η κόκκινη πιπεριά περιέχει βιταμίνη C. ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/syntages/zymarika/penes-salata-me-antrakla.php
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου