Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Ρεβιθοσαλάτα

ΡεβιθοσαλάταΈνας άλλος τρόπος να τρώμε τα όσπρια όλες τις εποχές του χρόνου. Εδώ, το ρεβίθι μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της σαλάτας, η οποία είναι ουσιαστικά κύριο γεύμα.
Συνταγή για: 4 άτομα
 Προετοιμασία: 10 λεπτά
 Αναμονή: - λεπτά
 Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κούπες βιολογικά ρεβίθια
  • 1 μεσαίο βιολογικό ξερό κρεμμύδι
  • 2 βιολογικά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 βιολογικά αυγά
  • 4 κ. σ. βιολογική κάππαρη
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Ξερή βιολογική ρίγανη
  • Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Χοντρό αλάτι

Μέθοδος

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για να μουλιάσουν (δεν χρειάζεται σόδα). Την επόμενη μέρα, χύνουμε το νερό αυτό και βράζουμε τα ρεβίθια στη χύτρα για 1 περίπου ώρα. Παράλληλα, βράζουμε τα αυγά και κόβουμε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Όταν βράσουν τα ρεβίθια τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κομμένα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και την κάππαρη. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε τα αυγά σε 4 κομμάτια το καθένα και τα τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε πάνω από τα αυγά λίγο ακόμα ελαιόλαδο, αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν βάλουμε αρκετή κάπαρη, μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι.
Τρώγεται ζεστή και κρύα. Ιδανική και για το καλοκαίρι που γίνεται κάπως δύσκολο να φάμε τα όσπρια σε μορφή σούπας.

Παραλλαγές

1. Μπορούμε να την κάνουμε ακόμα πιο πλούσια προσθέτοντας και ένα ή περισσότερα λαχανικά όπως μαρούλι, σπανάκι, ντοματίνια ... 
2. Για το καλοκαίρι, μπορούμε να προσθέσουμε παστή σαρδέλα και να την απολαύσουμε με λίγο ούζο.
3. Είναι η ιδανική λύση για να καταναλώσουμε περισεύματα της προηγούμενης μέρας όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό . Απλά τα προσθέτουμε στη σαλάτα ψιλοκομμένα και έχουμε ένα υπέροχο και θρεπτικότατο γεύμα.

ΡεβιθοσαλάταTips

1. Διατηρείται στο ψυγείο για 1-2 μέρες.

Θρεπτική αξία

Εδώ, δεν έχουμε μόνο τα καλά του όσπριου αλλά και τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά όλων των λαχανικών που θα προσθέσουμε. Και, επειδή όλα αυτά είναι ωμά, η λήψη βιταμινών γίνεται στο μέγιστο.ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/syntages/salates/revithosalata.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου